Com fer una infografia – 5 eines gratuïtes

A Sistemes d’Informació, aquesta setmana treballem la presentació visual d’informació a través d’Infografies. Volem mostrar tant els continguts que puguin representar de manera visual un procés sencer, fins a focalitzar un punt concret i mostrar dades i/o estadístiques que ens facin entendre una determinada situació.

Essencialment, una bona infografia ha de contenir gràfics, text i dades. (estadístiques, comparatives, …) i en el nostre cas, el que volem és desenvolupar una infografia multinivell.

Passos per a elaborar una infografia

1.- Tria un tema principal i un punt de focus

A partir d’un tema concret, que en el nostre cas serà un treball d’alguna altra assignatura, definirem les parts principals a tractar.

Per tal de posar la lupa en una part concreta, triarem una part que ens permeti obtenir dades que expliquin aquest punt i que es puguin representar visualment.

2.- Recerca d’informació

Una de les claus d’una bona infografia és la recerca. Cal buscar, interpretar i representar les dades necessàries per mostrar que ens aportin la informació necessària per explicar un punt concret de manera visual.

3.- Organitza la informació

Abans de triar quina eina ens anirà millor, necessitem posar les coses en ordre. Es tracta d’endreçar les dades i la informació que tenim de manera que puguem representar-la amb sentit i amb un recorregut coherent.

4- Tria una eina i crea la teva infografia

Aquí ús en deixem cinc molt simples, àgils i al núvol però d’eines per crear infografies n’hi ha moltes i cada vegada n’apareixen de noves, així que busca, compara i si en trobes alguna millor, prova-la.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s