Com fer una presentació usant Prezi

El món de les presentacions ha tingut alguns aspirants però si alguna eina ha marcat el ritme en aquest camp, aquest ha estat el Microsoft Power Point. Una eina molt qüestionada i inclús amb un partit anti-powerpoint però que ha estat i segueix essent la reina de les presentacions.

En la seva hegemonia però, els darrers anys s’hi ha colat Prezi, una eina col·laborativa i al núvol que fa les delícies dels més Geek i té ja l’etiqueta d’alternativa moderna al Power point.

Sovint però, no és l’eina sinó l’ús que en fem el que converteix una presentació en bona o soporífera,
i tot i comptar amb guies molt interessants per aprendre Prezi en 15 minuts, a continuació ús deixem nou punts a tenir en compte a l’hora de fer una presentació usant Prezi: cinc a evitar i quatre a potenciar.

Cinc errors a evitar

  1. No és un document de text. Evita diapositives poblades de lletra que expliquen allò que tu repetiràs.
  2. On són les imatges? Busca, troba i utilitza imatges que suggereixin i que donin suport al que tu expliques.
  3. Contrastos i tipografies. Pensa en el mal que fa als ulls una combinació agressiva de colors o un text sobre fons poc contrastat.
  4. Prezi no és powerpoint. Tot i que pots importar directament d’aquesta eina, les característiques de Prezi et permeten fer moltes coses diferents. Aprofita-les!
  5. No és una muntanya russa. Les transicions i el moviment són un dels atractius de Prezi però evita usar-les en excés si no vols una audiència marejada.

Quatre encerts a potenciar

  1. La mida sí que importa. La possibilitat de jugar amb diferents mides de lletra permet ressaltar conceptes i mostrar visualment significats.
  2. Pas a pas. Ja no és necessari un moviment per a mostrar pas a pas una sèrie d’elements. Aprofita la capacitat de mostrar pas a pas els elements que formen part d’un mateix pla quan l’exposició ho requereixi.
  3. Creativitat. Les possibilitats són moltes i el resultat només depèn de tu. Organitza i juga amb les múltiples possibilitats d’aquesta eina per crear presentacions originals.
  4. Pensa en el tot. Prezi és una gran cartolina on hi dibuixem tot el que volem explicar i en tracem un camí pas a pas. Tant important és que cada element sigui l’adequat com que el conjunt total tingui sentit.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s